Opvoedingsondersteuning

Meer grip op hechting!

Hechting, we horen er veel over maar het lijkt ook wel iets vaags. Ben ik goed gehecht? Hecht mijn kind goed? Kan ik daar wel gericht op sturen? Hechting lijkt heel belangrijk, ik hoop dat het goed gaat.  Herken jij die vragen en gedachten ook wel eens bij jezelf als ouder?

Deze blog gaat in op de hier bovenstaande vragen.
Misschien vindt jij het wel leuk om iets meer te weten over hechting en hoe dat ontstaat. Aan de andere kant kan het ook zijn dat jij in een situatie zit waarin het noodzakelijk is om gericht te gaan sturen. Je merkt al langer dat het contact met je kind niet altijd goed verloopt. Hoe dan ook, hier volgt in het kort een uitleg over hechting.

Lees verder over hechting.

Onderstaande uitgave is een echte aanrader voor ouders!

De allerbeste wensen

Artikelnummer: LCOC0002 € 12,95 (incl. 6% btw)
Dit boek gaat over jouw handelen als opvoeder en je opvoedingsidealen die hieronder liggen: De allerbeste wensen voor je kind.
Het nadenken over die idealen en de praktische invulling ervan blijkt voor veel ouders motiverend en helpend. Vanuit de Bijbel doen de auteurs je handreikingen om na te denken over je eigen opvoedingsidealen en over hoe je die in praktijk kunt brengen.

Ieder hoofdstuk stelt een door ouders veel genoemd opvoedingsideaal aan de orde: een gelovig kind, een gelukkig kind, een sociaal kind, een zelfstandig kind, een succesvol kind en een verantwoordelijk kind. Naast informatie over het ideaal bevat elk hoofdstuk voorbeelden, verwerkingsopdrachten, verdiepingskaders en een Bijbelstudie. Het boek is uitstekend geschikt voor een kring of cursus over opvoeden en kan ook goed individueel worden gebruikt.

Auteurs: Marianne Golombek-Jansen, Annemarie Veenstra-van Pruiss en Elsbeth Visser-Vogel
Zie hiervoor de link https://webwinkel.driestar-educatief.nl/ 

LCOC0002